MLB-scheidsrechter verontschuldigt zich na wegsturen Madison Bumgarner

PHOENIX – Veteraan Major League Baseball-scheidsrechter Dan Bellino heeft zijn excuses aangeboden nadat hij Arizona Diamondbacks-sterwerper Madison Bumgarner deze week uit een wedstrijd in Miami had gezet.

De Diamondbacks zeiden vrijdag dat ze een kopie van Bellino’s verontschuldiging van MLB hebben ontvangen.

“Ik wil graag iets zeggen over mijn acties van 4 mei waarbij Madison Bumgarner betrokken is”, staat in de verklaring. “Toen ik bijna 15 jaar geleden mijn carrière in MLB begon, kreeg ik goed advies. Mij werd verteld om elke wedstrijd te leiden alsof mijn kinderen op de eerste rij zaten. Deze week niet aan die verwachtingen voldaan. Hoewel ik niet terug kan om te veranderen wat er is gebeurd, neem ik de volledige verantwoordelijkheid, ik zal leren van dit incident en bied mijn oprechte excuses aan.

Bumgarner stond de Marlins’ Jon Berti woensdag een eerste homer toe in de eerste inning, waarna hij de volgende drie slagmensen uitschakelde. Terwijl hij naar de dug-out liep, zwaaide de ervaren linkshandige met zijn arm voordat hij zijn hand uitstak naar Bellino om te kijken.

Bumgarner zei iets tegen Bellino toen de check eindigde, en de scheidsrechter stuurde hem weg. De 32-jarige begon toen tegen Bellino te schreeuwen en moest worden tegengehouden door enkele coaches.

De Diamondbacks rondden Bumgarner’s uitwerping af en versloegen de Marlins met 8-7.

ESPN meldde eerst Bellino’s verontschuldiging.

Bumgarner krijgt geen verdere discipline van MLB.

Bellino, 43, trad in 2011 toe tot de fulltime dienstdoende staf van MLB en nam vorig jaar deel aan de World Series.

“Je hebt de video gezien”, zei Bumgarner woensdag. “Ik weet niet of ik iets zou kunnen zeggen dat de situatie zou verbeteren. Wat ik wil zeggen is dat ik enorm trots ben op ons team, dat terugkeert. Het is duidelijk dat ik niet in de wedstrijd kwam met de bedoeling een inning te trappen. Iedereen kwam me vandaag ophalen.

Bellino vertelde een verslaggever bij het zwembad dat Bumgarner uit het veld werd gestuurd omdat hij godslastering naar een scheidsrechter had gestuurd.

Leave a Comment