Dan Ventrelle zegt dat verschillende werknemers klaagden over Mark Davis

'Welcome to Fabulous Las Vegas'-bord wordt zilver en zwart voor 2022 NFL Draft

Getty Images

Pager Mary Jo White.

Het abrupte vertrek van teamvoorzitter Dan Ventrelle, aangekondigd door het team in a 17 woorden statement op vrijdag, werd gevolgd door een veel gedetailleerdere verklaring van Ventrelle. En Ventrelle heeft een aanklacht ingediend die er hoogstwaarschijnlijk toe zal leiden dat de competitie een ander “onafhankelijk” onderzoek laat uitvoeren door een nauwelijks onafhankelijke externe raadsman Mary Jo White.

Via Mick Akers van Las Vegas Review-Journalbuik sterke beschuldigingen geuit in zijn eigen commentaar op de situatie.

“Vandaag heeft Mark Davis mijn dienstverband als president van de Las Vegas Raiders beëindigd”, zei Ventrelle. “Ik heb bijna 18 jaar van mijn leven gewijd aan het succes van de Raiders als General Counsel en President. Ik neem die verantwoordelijkheid zeer serieus, en dat is de reden waarom de meerdere schriftelijke klachten van werknemers dat Mark een vijandige werkomgeving creëerde en zich bezighield met andere potentiële wangedrag baarde mij grote zorgen.

“Toen Mark met deze problemen werd geconfronteerd, was hij afwijzend en toonde hij niet het niveau van gerechtvaardigde bezorgdheid. Daarom heb ik de NFL op de hoogte gebracht van deze problemen en van Marks onaanvaardbare reactie.

“Kort daarna werd ik ontslagen als vergelding voor het uiten van deze zorgen. Ik blijf bij mijn beslissing om deze problemen op te heffen om de organisatie en haar werknemers te beschermen. Ik blijf me inzetten om alles te doen wat in mijn macht ligt om de Raiders en de Las Vegas-gemeenschap te ondersteunen die ik nu thuis noem. Ik heb de diensten van een advocaat ingeroepen en zal op dit moment geen commentaar geven.

Als Ventrelle juridische stappen onderneemt, is het waarschijnlijk, zo niet zeker, dat de Raiders zullen proberen de zaak door de gemanipuleerde geheime rechtbank van de NFL te dwingen, wat zal voorkomen dat de beweringen van Ventrelle of de feiten die ten grondslag liggen aan de beschuldigingen van wangedrag openbaar worden. Ongeacht waar het vanaf hier gaat, de verklaring van Ventrelle impliceert dat verschillende vrouwelijke werknemers klaagden over eigenaar Mark Davis. Ongeacht wat er met Ventrelle is gebeurd, de onderliggende beschuldigingen moeten volledig en goed worden onderzocht.

Leave a Comment